01.06.2017 12:30

Празникът „Млечни щуротии” зарадва стотици великотърновски деца

Малчугани дефилираха като модни звезди

Празникът „Млечни щуротии с „Латкима – Балкан” зарадва стотици великотърновски малчугани навръх Международния ден на детето 1 юни. Арена на забавата бе детската площадка „Азбукари” в парк „Марно поле”, разполагаща с най-разнообразни катерушки, люлки, въртележки, пързалки, спортни уреди и образователен кът.
С богата развлекателна програма с аниматори, викторини, игри и състезания организаторите от Община Велико Търново и компанията „Лактима” ЕАД изненадаха малчуганите. Талантливи деца показаха певческите си и танцувални умения. За всички присъстващи бяха осигурени здравословни млечни напитки.
В навечерието на 1 юни деца и младежи от социалните услуги в общината дефилираха като модни звезди в парк „Дружба”. Атрактивното ревю „Децата на община Велико Търново – отговорни към природата” предизвика голям интерес сред великотърновци. Участниците в модната фиеста представиха облекла, изработени от отпадъчни материали – хартия, найлон, пластмаса и др.
Дефилето бе открито от заместник-кмета на Велико Търново Снежана Данева-Иванова, която поздрави талантливите деца и младежи и отличи уменията им като дизайнери на облекла, артисти, певци и танцьори. Като на истинско модно ревю представянето на малчуганите бе оценявано от  жури. Председател бе Снежана Данева-Иванова, а за всички участници бяха осигурени награди.
В следобедните часове най-малките ще покажат знанията си за българската история, култура, традиции и обичаи. Състезанието по родолюбие „Аз обичам България” ще се състои в заседателната зала на Общината и стартира в 15,00 ч., а за всички участници са предвидени награди. Финал на празника ще поставят талантливите певци от Детска вокална група „Пеещи камбанки” с концерт в парк „Марно поле”, който започва в 18,00 ч.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.