06.06.2017 10:00

Велико Търново отпразнува по шампионски завръщането на Етър в елита на българския футбол

Даниел Панов: Битките бяха големи, подкрепата - също!

Велико Търново отпразнува по шампионски завръщането на Етър в елита на българския футбол. „Виолетовите” спечелиха първенството във втория ешелон и след по-малко от два месеца ще играят в Първа професионална лига.
Във вечерните часове на вчерашния ден великотърновци и фенове на отбора се събраха пред сградата на Общината, за да посрещнат отбора и отпразнуват заедно успеха. Точно в 19,24 ч. футболистите и треньорското ръководство начело със Станислав Генчев пристигнаха с атрактивен двуетажен автобус. Те бяха посрещнати от кмета на Велико Търново Даниел Панов, заместник-изпълнителния директор на българския футболен съюз /БФС/ Антон Попов, председателя на Зоналния съвет на БФС и легенда от САЩ ’94 Бончо Генчев, съотборниците му в славния български тим и в Етър Цанко Цветанов, Илиян Киряков, председателя на УС на Етър проф. Георги Камарашев, много фенове и жители на града, представители на институции.
„Вълнението на всички ни е много голямо. Благодаря на играчите и на треньора Станислав Генчев, че възвръщат футболната слава на Велико Търново. Благодаря на ръководството на Етър, на легендите на нашия град от САЩ ’94. Големи адмирации към феновете – битките по терените бяха големи, подкрепата – също! Фенклубовете на много отбори трябва да вземат пример от вас, великотърновци, за начина, по който подкрепяте Етър! Ще продължавам да работя заедно с вас и заедно с екипа ми футболът в Старата българска столица да бъде на достойно място, ще подкрепям всяка добра идея за спортната инфраструктура”, обяви по време на награждаването кметът Даниел Панов. Той изрази надежда, ще в рамките на три месеца стадион „Ивайло” ще има ново осветление. Проектът вече е внесен в Министерството на младежта и спорта.
С музиката на рок-легендите QUEEN и хита им We Are The Champions последва връчване на златните медали и купата за първото място във Втора лига. От името на президента на БФС Борислав Михайлов Даниел Панов получи плакет за особени заслуги за развитието на спорта и футбола.
След приемането на купата футболистите на Етър и председателят на Управителния съвет и заместник-кмет проф. Георги Камарашев поднесоха цветя пред Паметната плоча, ознаменуваща създаването на клуба през 1924 г. Последва празнично шествие до площад „Цар Асен I” – футболистите поздравяваха всички от двуетажния автобус, а феновете мощно скандираха „Само Етър” по великотърновските улици. Крепостта Царевец бе озарена в светлина от факли и във виолетов цвят, а подарък за всички бе прожекцията на аудиовизуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина”.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.