08.08.2018 16:00

Във Велико Търново изграждат нова пътна връзка към два квартала и тренировъчно игрище за футбол

Два инфраструктурни проекта на Община Велико Търново получават финансиране от републиканския бюджет след разговори между кмета на Старата столица Даниел Панов и представители на изпълнителната власт. 2,5 милиона лева осигурява правителството за нов път към два квартала – „Бузлуджа” и „Зона В”, както и за тренировъчното футболно игрище до Спортното училище.
Новата пътна връзка ще осигури пряк достъп между жилищните комплекси „Бузлуджа” и „Зона В” и пътен възел „Качица”, като ще подобри транспортното обслужване на близо 30 000 жители на града. Трасето ще започне от разклона на улица „Стоян Коледаров”, ще премине покрай газстанцията в района и ще продължи до кръговото кръстовище край Дома за възрастни хора „Венета Ботева”.
Широчината на уличното платно ще е 14 метра, а строително-монтажните работи включват: подготовка на пътната основа с площ 13 500 квадратни метра, изграждане на бюрдюри с обща дължина 1800 метра и на 4500 квадратни метра тротоари, цялостно преасфалтиране с полагане над 4300 тона асфалтова смес и още 9700 кв. метра износващ слой, монтиране на ново улично осветление. Инвестицията е за 1,8 милиона лева.
Осигурени са средства за изграждането на тренировъчното футболно игрище до Спортното училище във Велико Търново. Инвестицията е за близо 700 000 лева и ще помогне за тренировъчния процес на близо 300 млади таланти от Велико Търново, Спортното училище и школата на ФК „Етър ВТ”.
Игрището ще бъде със стандартни размери – 105/68 метра, а тревното покритие ще е изкуствено. Монтирана ще бъде ограда от плетена мрежа с височина 6 метра. Предвижда се също изграждане на съвременна дренажна система, както и на обходна алея около терена.
„Благодаря на правителството за подкрепата, която оказва както за Велико Търново, така и за много други български общини. Осигурените от републиканския бюджет средства са дейности, от които хората имат реална потребност. Благодаря и на народния представител от Великотърновски регион и председател на най-голямата парламентарна група Цветан Цветанов, който съдейства за осигуряването на финансиране”, коментира кметът на Старата столица Даниел Панов.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.