26.08.2019 17:00

Започна доизграждането на пет улици във великотърновския квартал „Картала“

Започна доизграждането на пет улици във великотърновския квартал „Картала“. Строителните работи обхващат източната част на улица „Стоян Михайловски“ – до връзката ѝ с ул. „Ангел Каралийчев“, ул. „Васил Априлов“, а също и незавършени участъци от отсечките „Камен Зидаров“, „Петко Ю. Тодоров“ и „Александър Бурмов“.

Изграждане на пътни платна и тротоари, асфалтиране, отводняване, оформяне на джобове за паркиране и за поставяне на съдове за смет, монтиране на улично осветление са сред заложените по проекта на Община Велико Търново дейности. След разговори на кмета Даниел Панов с представители на изпълнителната власт финансиране бе осигурено от правителството.

Доизграждането на улиците решава проблеми, датиращи от няколко десетилетия. Изпълнен ангажимент от страна на кмета Даниел Панов към жителите на кв. „Картала“ бе и строителството на северната част на улица „Димитър Буйнозов“. Чрез нея съществено бе подобрено транспортното обслужване на жилищния комплекс.

Съвсем скоро ще започне и изграждането на улица „Драган Цончев“ в кв. „Зона Б“ – то е част от същия проект. На финал са съгласувателните процедури за отсечката.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.