25.03.2013 11:30

Кмет и Генерал помагат при ликвидиране на последиците и извършване на спешен ремонт на Военен клуб след пожара

  Късо съединение от стара електрическа инсталация е предизвикало пожара във Военния клуб във Велико Търново, това съобщи Петър Манолов,  директор на Изпълнителна агенция "Военни клубове и военно-почивно дело" след среща с областния управител проф. Пенчо Пенчев, кмета на Община Велико Търново Даниел Панов и началника на НВУ "Васил Левски" бригаден генерал Цветан Харизанов.
До края на седмицата трябва да излязат експертизите от огледа на сградата, извършени от следствените органи, Военна прокуратура и застрахователната компания, и едва тогава ще е ясно на каква стойност са нанесените щети, посочи той.
При пожара са унищожени близо 400 кв. м. от вътрешността на сградата, в това число сцената, част от залата и реквизитна стая. Над 1000 кв. м. са опушените стени.

След приключване на проверките, курсанти от НВУ "Васил Левски" ще участват в разчистването на помещението, съобщи кметът Даниел Панов. По думите му до три месеца щетите ще бъдат възстановени с дарителски средства и помощ от общинската администрация и сцената ще бъде изградена наново.
Участниците в срещата отрекоха възможността сградата на Военния клуб да бъде продадена, приватизирана или да и бъде сменен статута, като ще продължи да се стопанисва от Министерството на отбраната.
От Министерството на отбраната и местните организации на запасното войнство обмислят идея за организиране на дарителска кампания за възстановяването на клуба, посочи Петър Манолов.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.