02.04.2013 15:00

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов участва в залесяване на хълм "Света гора"

  Кметът на Община Велико Търново г-н Даниел Панов участва в проведеното днес на Света гора залесяване, което е част от седмицата на гората.

Заедно с директора, служители на районно управление на горите Велико Търново, градски ученически парламент и Младежки дом, кмета засади фиданки на липи в една от най-обичаните зони за крайградски отдих около Старата столица - хълм "Света гора".

Пред хората, които се бяха събрали, за да засадят 80 нови дръвчета, г-н Панов сподели, че до края на месец април вероятно ще бъде подписан договор за начало на дейностите по проект в рамките на Оперативна програма „Регионално развитие”, в който хълм „Света гора” ще бъде облагороден и социализиран в много по - висока степен. По проекта е предвидено да бъдат ремонтирани и подновени парковите съоръжения, да бъде подобрена алейната мрежа, да се изградят детски площадки и кътове за отдих.

Даниел Панов отбеляза и намерението си Община Велико Търново да изготви и кандидатства по проект за възстановяване на една от знаковите атракции на хълм Света гора - Виенското колело.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.