Международен фестивал на туристическия филм “На източния бряг на Европа”

Международен фестивал на туристическия филм „На източния бряг на Европа” - актуална за 2017 г. информация, програма

От 6 до 8 април, красота от целия свят отново ще се събере „На източния бряг на Европа“ в старопрестолно Велико Търново.

Фестивалът е част от платформата EFFE 2015-2016

„На източния бряг на Европа” е фестивал за рекламни видеопродукции, представящи туристически дестинации от цял свят.

Темите на представените продукции обхващат всички видове туризъм: събитиен, спортен, селски, религиозен, балнео туризъм, културно-исторически, риболовен и ловен, екстремен, планински и морски, екотуризъм и др. 

Мисията на фестивала на туристическия филм „На източния бряг на Европа” е да промотира професионалната филмова туристическа продукция, да стимулира продуцирането на такава продукция и да популяризира водещите тенденции в полето на модерната аудио-визуална култура, в унисон с критериите и нуждите на бизнеса.

Следвайки тази мисия, фестивалът комбинира няколко линии на дейности. В основата е състезателната програма, която включва пет секции и представя селектирани продукции на туристическа тематика, създадени не по-рано от три години назад със зададени технически параметри и продължителност за всяка категория.

„На източния бряг на Европа“ е фестивал за продуценти. 

Основните цели на фестивала са:

  • да представи пред широката публика филми и продукции за туристически продукти и дестинации;
  • да се стимулира инвестирането в туристическа реклама на културно – историческото наследство;
  • да показва добрите практики и промотира най-новите тенденции в туристическото филмопроизводство
  • да развива интерес у туристическия бизнес и продуцентските компании към туристически филмови продукти;
  • да окуражи професионалистите от филмовата индустрия към насоченост и специализация в туристическото филмопроизводство;
  • да създава условия за високоефективна рекламна насоченост.

В състезателната програма се включат видео продукции от всички краища на света, представящи най-разнообразни туристически теми – страни, региони, природни феномени, културни събития и забележителности, исторически места и музеи, турове за забавления, традиционни обичаи и ритуали, хотели и ... всичко, което би могло да очарова любопитния турист.

Състезанието започва в 5 тематични категории и завършва с награди във всяка категория, с тематични и спонсорски награди и Голяма награда на фестивала, връчени на официална церемония. Всяка награда, получена на МФТФ-България „На източния бряг на Европа“ носи точки за класацията на Фестивала на Фестивалите, който се провежда ежегодно през ноември във Виена, Австрия и е организиран от Международния Комитет на Туристическите Филмови Фестивали (CIFFT).

Очакваме с нетърпение вашите туристически клипове и филми, за да научим повече за природата, забележителностите, културата и историята, екстремните преживявания или удоволствията, които предлага вашият туристически продукт или обект. Очакваме и вас във Велико Търново през пролетта.
Повече информация и формуляр за участие ще намерите на тази интернет страница.
Фестивалът е член на CIFFT – Комитет на Туристическите Филмови Фестивали.

Препратка

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.