Старопланински събор „Балканфолк“

Дата: 11-21 май 2017 г.

Място: Летен театър

Организатор: „ЕНА“ ЕООД и Община Велико Търново

Повече от десет хиляди танцьори, музиканти и певци от цяла България се събират в началото на май във Велико Търново, за да танцуват, пеят и свирят, за да се видят с приятели и да споделят радостта от срещата и музиката.
След редица успешни издания, фолклорен фестивал “Балканфолк” може спокойно да се прибави към най-съвременните традиции на Велико Търново. В старопрестолната ни столица се събират хиляди участници от районите на Стара планина, Подбалкана и Предбалкана, за да представят своите прекрасни изпълнения на народни песни, танци и обичаи. Всяка година фолклорните изпълнители пристигат във Велико Търново не просто с желанието да покажат своето автентично изкуство – да танцуват, пеят или свирят, а идват най-вече, за да споделят красотата, радостта и удовлетворението, което народната музика им носи, както и да срещнат стари или нови приятели.
Мото на организаторите е “Светът е телевизия”. Повод за това е фактът, че всички изпълнения се записват с професионална аудио и телевизионна техника, а най-добрите от тях се излъчват многократно в ефира на Европа. Ето как, нашенската народна музика, получава шанса да напусне рамките на старопланински фолклорен събор „Балканфолк” и град Велико Търново, за да се сдобие с международна слава и признание.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.