Снимките, които ще показваш

Църквата "Св. Димитър"
Продължителност: 1 ден

Места, включени в маршрута:

  • Крепоста Царевец
  • Патриаршески манастир
  • Църквата "Св. Димитър"
  • Паметник "Асеневци"

Бихте ли искали да се съберeте с приятелите си, когато се върнете от пътуването си и да се покаже снимките си? Да ги публикувате във Facebook? Или просто да ги запазите за спомен? Така или иначе вие искате да снимате, а ние ви предлагаме най-доброто от нашите забележителности.

Преди всичко вземете камерата си със себе си, и се отправете към Патриаршеския манастир. Там от високо се открива невероятна гледка за вашите снимки. През пролетта и лятото прекрасните цветове на дърветата и цветята придават усещане като в приказките. Много хора намират за специално, закачените камбани по гредите на манастира. Това го оставяме на твоя вкус. Следващата спирка е Паметника на Асеневци.

Мястото където се намира паметникът, предлага величествен пейзаж на града и река Янтра. Ако искате позирайте с четирите конника, които представляват основаването на Първата българска държава. Също така мечът, който стои в центъра, предлага добра симетрия за фокусиране върху него. По-късно отидете в църквата "Св. Димитър". Особенната архитектура на сградата е идеален фон за вашите снимки. Един съвет: ако отидете през нощта, сградата е осветена много харизматичо.

И накрая Крепоста Царевец. Средновековното наследство на Велико Търново е един чудесен декор за снимки, които показват историческата значимост на този град. През нощта пленява. Една целувка, една прегръдка, една групова снимка - нито една поза няма да изглежда зле на фона на крепоста. Има ли някоя снимка която изглежда зле направена на фона на Айфеловата кула? Не. Ами и на крепоста също няма.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.