18.05.2012 12:33

Даниел Панов се среща с кметовете на историческите райони на Букурещ

Работна среща с кметовете на историческите райони на Букурещ е договорил кметът на общината Даниел Панов. Търновският градоначалник участва в Осмата световна среща на българските медии, която се провежда в румънската столица.

В разговори с кмета на Букурещ Сорин Опреску Панов е обсъдил и бъдещо сътрудничество в областта на екологията, парковете, санирането на сгради. Опреску е заявил, че имат интерес български строителни фирми да работят в административния център на Румъния.

По време на визитата си в северната ни съседка Даниел Панов е уредил гостуване на фотоизложбата на Иво Хаджимишев „Архив Гибсън”. Очаква се експозицията да пристигне за 7 юли, когато Велико Търново чества своето освобождение.

Даниел Панов е посетил новата библиотека в Букурещ, в която са показани оригинални броеве на българските възрожденски вестници. Присъствал е на откриване на изложение с типични български продукти и ястия. Посетил е и приюта за бездомни кучета, разположен в реконструирана стара птицеферма.

Панов участва и във форум, посветен на туризма. На него той представя туристическия продукт, потенциал и маршрути на старата българска столица и региона. Ще бъде представена и кандидатурата на Регион Велико Търново за културна столица на Европа през 2019 г.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.