16.04.2014 16:30

Национална кампания "Да играем заедно"

През 2014 година Спешъл Олимпикс България продължава кампанията "Да играем заедно" за промоция на интегрирания спорт сред деца и младежи със и без интелектуални затруднения. Кампанията се подкрепя традиционно от Уницеф, Спешъл Олимпикс Европа и Български Футболен Съюз и Български съюз за физкултура и спорт по време на Европейска футболна седмица 2014.

В периода 14 април - 30 април 2014 година ще бъдат организирани промоционални спортни празници по футбол и народна топка с участие на смесени отбори на над 800 младежи със и без интелектуални затруднения на възраст до 15 години от Средните общообразователни училища, Помощните училища, Ресурсните центрове, Домовете за хора с умствена изостаналост и масови училища от Пазарджишка, Сливенска, Старозагорска, Плевенска, Ловешка, Бургаска, Ямболска, Варненска, Добричка, Русенска, Силистренска, Разградска, Великотърновска, Габровска, Пловдивска, Смоленкса, Хасковска, Кърджалийска, Търговищка, Шуменска, Благоевградска и Софийска област.

На 28 април, понеделник, във Велико Търново, ще се проведе Регионален спортен празник по футбол и народна топка. Мястото на провеждане на събитието е спортно училище Велико Търново. То ще се проведе от 8:15 часа до 14:00 часа, с факелна щафета на полицията от 9:30 часа до 10:00 часа. Церемонията по откриване на турнира е от 10:00 часа, а церемонията по закриване на турнира е от 13:30 часа.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.