27.06.2014 15:30

Газови котлони, минерална вода и инструменти получиха днес пострадалите в Килифарево

20 комплекта газови котлони, дарени от военно-ремонтен завод „Терем” във Велико Търново получиха пострадали от наводнението домакинства в Килифарево. След изготвен в кметството списък с най-нуждаещите се към този момент, дарението беше раздавано от къща на къща. Освен котлони, хората получиха минерална вода, а семействата с малки деца – и памперси.
Междувременно в града пристигна и микробус, натоварен с помощи от Българския червен кръст. Червенокръстците доставиха минерална вода за детската градина и домакинствата, както и кирки, лопати и гумени ботуши.
Едно от най-пострадалите в Килифарево е семейството на Десислава Кушева, която първа получи дарението днес. Деси не можа да сдържи сълзите си, тя е с две малки деца, като момченцето се нуждае от дрехи. Семейството живее под наем и тъй като първият етаж на къщата е наводнен, сега се е пренесло на втория. Той обаче не става за живеене, според Кушева. Тя е получила уверение от кмета на Килифарево Димитър Събев, че ще и бъде съдействано за настаняване в общинско жилище.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.