02.08.2014 16:30

Даниел Панов назначи нови управители на ОП „Спортни имоти“ и ДКС „Васил Левски“

Със своя заповед кметът на Община Велико Търново Даниел Панов назначи нови управители на ОП „Спортни имоти“ и ДКС „Васил Левски“.
Дългогодишният спортен журналист и футболен съдия Петко Павлов поема ОП „Спортни имоти“. Доскорошният лидер на „Дарик радио“ Велико Търново и спортен журналист във вестник „Борба“ поема важният пост на човек, който ще полага грижи за спортните бази в Община Велико Търново. Петко Павлов има нелеката задача да се грижи за важен ресор в управленската програма на кмета на общината и за развитието на местната общност. Грижата за основно ремонтираният стадион „Ивайло“, продължаване на дейността по ремонт на лекоатлетическата писта, очакваното саниране на спортните зали, изграждането на нов стадион в Спортно училище, многофункционалната спортна зала в СОУ „Емилиян Станев“ са сред приоритетите в дейността на Петко Павлов.
„Желанието на кмета е да се направи всичко необходимо и по силите ни за подобряването на спортната база в града е фактора, който ме убеди да поема нелекият пост. След решаване на проблемите със спортните бази всичко ще бъде в ръцете на спортните деятели, за постигане на очакваните и желани от всички резултати“, каза Петко Павлов.
Той декларира желание и готовност от първият ден на работата си активно да способства и за развитието на спортните бази извън Велико Търново:
В Леденик в момента се подготвя терена на стадиона за провеждане на тренировъчен процес. Почистено е и околното пространство, за което от години не са били полагани грижи;
В Дебелец скоро ще започнат дейности по възстановяване терена на стадиона. Закупен е нов трактор – косачка за поддръжка на тревното покритие;
Стадионите в Дебелец и Самоводене ще имат изградени системи за поливане на тревните площи. 
                                                                                                                
Според концепцията на Петко Павлов за управление на „Спортни имоти“ - „Добрата грижа за съществуващите спортни бази и строителството на нови е сред най-важните фактори за успешното развитие както на професионалния, така и на масовия и ученически спорт както във Велико Търново, така и на територията на цялата община“.
Таня Димитрова – директорката  на Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ е завършила Държавно хореографско училище гр. София – профил “Български танци“, специалност Артист-балетист. Завършила Великотърновски универститет Св. Св. ,,Кирил и Методий”, специалност „Психология“.
Професионален опит - солист в Държавен ансамбъл ,,Пирин‘’ гр. Благоевград. Организатор концертна дейност. Има опит в сферата на частното предприемачество, като основна житейска школа е в аспект отговорност, иновативност. Част от нейната философия е мисълта на Уинстън Чърчил: ,,Предприемачеството, конят който тегли каруцата”.
Самоопределя се като упорита, последователна, отдаваща цялата си енергия при реализиране на идеи.
За новата си длъжност, като директор на Двореца на културата и спорта ,,Васил Левски” е убедена, че обединява целия й жизнен опит и отваря пред нея широко поле за дейност. Щастлива е от  факта, че е намерила екип от хора, специалисти в трудовата си сфера. Някои от тях са от самото създаване на Двореца на културата и спорта, което я респектира, но гарантира приемственост и обща цел.
Приоритетно ще работи за възстановяване имиджа на Двореца на културата и спорта, като ИНСТИТУЦИЯ обединяваща минало, настояще и бъдеще, чрез двата основни стълба Култура - като начин на живот и Спорт - като начин за доказване на най-добрите. Разчита и получава съдействие, който определя като ниво на формиране на идеи. Определя като наложително опресняването и налагането на нови правила, които  да обезпечат обновяването и съживяването на  Двореца на културата и спорта ,,Васил Левски” в навечерието на неговата 30 годишнина.
Под нейно ръководство и с помощта на кмета на общината Даниел Панов за пръв път от десетилетия се извършва почистване и ремонт на площадното пространство пред Двореца на културата и спорта, работи се по частични вътрешни ремонти, очаква се резултат от проекта за ремонт и саниране на сградата, за да посрещне достойно своята 30 годишнина.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.