03.09.2014 09:30

Принудително преместват изоставени автомобили във Велико Търново

Акция срещу недобросъвестни собственици на излезли от употреба и изоставени моторни превозни средства, започна Община Велико Търново. Първите два автомобила, изоставени от притежателите си, бяха извозени принудително от фирма „Максима 2008” ЕООД на общинската площадка за временно съхранение и разкомплектоване. Собствениците им имат право да си ги приберат обратно, не по-късно от 14 дни, като заплатят таксата за репатриране и престоя на общинската площадка.
До сега комисия, назначена със заповед на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов е установила наличието на 250 броя излезли от употреба моторни превозни средства (ИУМПС), паркирани (изоставени) върху общинска площ. От тях са издирени собствениците на 125 броя ИУМПС. На същите са изпратени предписания, като 60 от тях са изпълнени. Издадени са 17 броя заповеди на кмета на Община Велико Търново, за принудително преместване на ИУМПС, чиито собственици не са изпълнили дадените им предписания.
Общинска администрация за пореден път уведомява собствениците на ИУМПС, че процеса по тяхното принудително репатриране продължава.
Община Велико Търново ще продължи последователно политиката си за прочистване на общинските площи, от изоставени ИУМПС, които задръстват улиците, заемат паркоместа и влошават естетическия и екологичен вид на града като цяло.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.