29.10.2014 15:11

Заместник-кметът на Община Велико Търново Ганчо Карабаджаков засади 15 японски вишни

Заместник-кметът на Община Велико Търново г-н Ганчо Карабаджаков засади 15 японски вишни, заедно с представители на посолството на Япония.
Събитието е част от традиционно провежданите в Старата столица Дни на японската култура в България и е посветено на 55 годишнина от възстановяването на дипломатическите отношения между двете страни. От днес парка в квартал "Кольо Фичето" има 15 японски вишни, които ще напомнят на гражданите и гостите на Велико Търново за красотата и изяществото на японската естетика и изтънчен усет за красотата и природата.
„За нас е удоволствие в града ни да присъстват тези прекрасни символи на японската душевност, характер и култура. Тези красиви вишневи дръвчета са символ на хармонията и мъдростта, те ще се превърнат в още един оазис на красотата и спокойствието. Вишневият цвят е символ на японският характер. Това е така, защото животът на самураите често е бил сравняван с живота на вишневите цветове, който продължава не повече от три дни, но е красив и достоен“, каза в приветствието си г-н Ганчо Карабаджаков.
Предстои през следващите дни в други паркове във Велико Търново да бъдат засадени още 45 японски вишни.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.