06.11.2014 14:30

Велико Търново е сред малкото общини, които предлагат възможности за плащане по банков път от цялата страна на местни данъци и такси

Банка ДСК и Община Велико Търново сключиха споразумение за разширяване на услугите, които Банката предоставя на данъкоплатците на общината, с което се осигурява удобен и практичен начин за плащане на местни данъци и такси.
От 12 ноември 2014 година собствениците на имоти на територията на Община Велико Търново от цялата страна ще могат да заплащат дължимите на общината данъци по Закона за местните данъци и такси както във всички офиси на банка ДСК, така и през платформата за интернет банкиране „ДСК Директ”. С непрекъснато обогатяващите се функционалности „ДСК Директ” се наложи като една от най-надеждните и лесни за управление платформи за интернет банкиране, която предлага максимално улеснение на клиентите на банката.
Без да се налага посещение на банков офис или на каса на общината, данъчно-задължените лица от Община Велико Търново, които притежават разплащателна сметка, могат да се информират през „ДСК Директ” за дължимите суми по съответната данъчна партида, както и да заплатят дължимите данъци за недвижим имот и за превозно средство, както и таксите за битови отпадъци и за притежаване на куче. Задълженията за местни данъци и такси ще могат да бъдат заплащани както в пълен размер, така и на вноски, заедно с неплатени суми за предходни данъчни периоди и лихви върху тях, в случай че такива са налични.
Банка ДСК и Община Велико Търново планират да предложат и още една възможност - за приемане на плащания на задължения на патентен и туристически данък.
За ползване на новите услуги, банката ще прилага преференциални такси.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.