27.11.2014 08:35

Коледен базар в парк „Марно поле” през декември

От 1 декември 2014 година започва Коледният базар във великотърноския парк „Марно поле“. Той е в популярния и традиционен за Европа формат „Christmas Village” (Коледно селище) за създаване на празнична атмосфера и коледно настроение и се организира от Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов“.
За трета поредна година парк „Марно поле“ ще е с празнична украса и атрактивно осветление. На централната алея са разположени 25 къщички-павилиони, в които през целия декември ще се предлагат подаръчни стоки и коледна украса, изделия на народните художествени занаяти, детски играчки, захарни изделия, деликатеси, напитки, сезонни стоки и др. В „Къща на глювайн“ ще може да се опита греяно вино и вуртсчета. По традиция на базара в една от къщичките ще има благотворителна коледна изложба-базар „Ние можем VIII“ на потребителите на социални услуги от Община  Велико Търново, а в друга ще има ръчно изработени сувенири, изработени от майсторите на Самоводска чаршия.
Под внушителна естествена елха е Коледната поща, където джуджетата ще приемат детските писма за Дядо Коледа до 24 декември. Помощниците на белобрадия старец ще следят посланията да са с точен адрес, за да може да се получи бърз отговор от Лапландия. В близост ще е детския атракцион с виенско колело, въртележка и още много забавления за най-малките.
В центъра на базара е специалната шатра със сцена, на която през целия месец ще има  различни културни и развлекателни събития.
Коледният базар ще бъде официално открит от кмета на Община Велико Търново Даниел Панов в 18:00ч. на 5 декември, веднага след запалване на празничните светлини в града.
Базарът ще е отворен всеки ден до 31 декември от 10:00ч. до 20:00ч.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.