27.02.2015 16:15

Заместник-кмета Ганчо Карабаджаков приветства участниците в първата национална конференция на педиатрите

Заместник-кмета на Община Велико Търново господин Ганчо Карабаджаков приветства десетките специалисти по педиатрия и неонатология, които откриха днес в Старата столица Първа национална конференция по педиатрия под надслов „Актуални теми в педиатрията”. В приветствените си думи господин Карабаджаков каза:
„За мен е истинска чест и огромно удоволствие от името на кмета и от свое име да ви приветствам във Велико Търново.
Поздравявам организаторите на този авторитетен и престижен форум за добрият вкус и перфектно направеният избор събитието да се състои в нашият прекрасен град.
За мен и за нашите съграждани е истинско удоволствие да бъдем любезни домакини на медицинските светила в областта на лечението на детските болести.
Няма второстепенна и маловажна медицинска специалност. В същото време едва ли има човек, който не изпитва уважение и респект именно към лекарите, които са призвани да лекуват детските заболявания.
Радостен съм от факта, че в продължение на три дни именно във Велико Търново ще обсъждате както успешни практики, така и технологични новости в областта на лечението на детските болести.
Надявам се в рамките на натоварената делова програма на Конференцията да имате възможността да разгледате поне част от забележителностите и да почувствате духа и атмосферата на Старопрестолният град”!
В продължение на три дни в организираната от МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” под егидата на Катедрата по детски болести при Медицинския университет в Плевен със съдействието на Община Велико Търново, национална конференция ще вземат участие 300 лекари и над 35 лектори.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.