25.03.2015 22:00

Даниел Панов: „Бъдете целеустремени и иновативни, когато стартирате бизнес”

Кметът на Велико Търново бе първият гост-лектор на събитието „Успелите търновци”

Кметът Даниел Панов бе първият гост-лектор на предприемаческата организация Start It Smart | Veliko Tarnovo - „Успелите търновци”. Личната история на кмета и стартирането на семейния бизнес бе основната тема на събитието, целящо да представи историите на успели граждани на Велико Търново, които се занимават с предприемачество и са постигнали професионален успех с много труд и мотивация за работа.
Кметът разказа на младите предприемачи за упоритостта, препятствията и конкурентната среда, в която всеки решил да стартира бизнес трябва да оцелява и просперира. „Най-важното в един бизнес е първо да решиш какъв ще бъде той, какви са желанието и мечтите ти”, каза още кмета като подчерта пред младите хора, че най-важното е работата да носи удовлетворение.
Панов представи личния си пример, като сподели как преди повече от 10 години стартирайки кариерата си като управител на „Царевград Търнов” се е сблъскал с редица предизвикателства, а нишите в туристическия бранш са му дали възможност да разработи концепция за културния туризъм, чрез която да развие занаятчийството на Самоводската чаршия, туристическите маршрути и рекламните материали, популяризиращи Велико Търново като дестинация. И в момента във Велико Търново има ниши, които все още не са разработени, според кмета. Той посочи примери в сферата на ИТ сектора, рекламирането и маркетинга.
Благодарение на целеустремеността, позитивното мислене и желанието днес града заема място във всички туристически пакети, а Велико Търново е утвърдена марка в сферата на туризма.
Пред десетките млади хора кметът сподели вижданията си и за развитието на бизнеса чрез планирането на професионалното и висшето образование при заемането на свободните работни места от специалисти в различни браншове. „Най-важното е всички вие, млади хора, да знаете какво точно искате. Бъдете нахъсани, бъдете упорити и знайте, че ще имате успех, а успехът се гради най-вече на хората, които са около вас и на приятелите. Приятелите и най-близките ви хора са стълбовете, на които вие можете да разчитате в най-трудните моменти”, посъветва още Панов бъдещите предприемачи и бизнес специалисти.
Start It Smart | Veliko Tarnovo е инициатива имаща за цел да стимулира предприемаческото мислене, да се насърчи младите хора към стартиране и развиване на собствен бизнес, както и да се обменят необходимите знания и опит. Освен вдъхновяващи събития с успели търновци и българи в сферата на предприемачеството, клубът ще организира много уъркшопове и обучения с професионалисти от бизнеса, ще даде възможност да се сформират екипи, които да работят по собствени идеи и да ги представят пред инвеститори от най-големите фондове в страната.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.