06.04.2015 15:00

Мистерията на българските гласове гостува във Велико Търново

На 8 май 2015 година великотърновци ще се докоснат до космическата енергия на Мистерията на българските гласове. Събитието ще се състои в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ от 19:00 часа, където любителите на традиционната народна музика, съчетана с космическите гласове на певиците от Мистерията на българските гласове, ще се насладят на прекрасен и вдъхновяващ концерт.
Хорът, с диригент проф. д-р Дора Христова, е носител на десетки награди и международни отличия - номиниран е за наградата „ГРАМИ” през 1994 г. за албума си „Ричуалс”. 
До момента хорът е изнесъл повече от 1250 концерта в чужбина, много коледни и великденски концерти в България и чужбина, участвал е в известни музикални фестивали по целия свят и изнася концерти в най-престижните музикални зали по света.
През 2000 г. хорът е поканен от италианската телевизия Рай Уно да вземе участие в продукцията „Ватикана поздравява света”, посветена на Милениума, записва музика на известни композитори, работи с американския квартет „Кронос”, Ванеса Мей. Неотдавна певиците записват музиката към холивудската продукция “God The Father”.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.