01.05.2015 13:30

Четири училища във Велико Търново честваха своите празници

С тържествен концерт учениците от СОУ „Вела Благоева“ отбелязаха своя 30-ти рожден ден.
Талантливите деца пяха, танцуваха и се забавляваха в аулата на Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“ в присъствието на много гости, бивши ученици и учители, както и настоящи такива.
Всички участници в милото тържество бяха поздравени от малчуганите от ОДЗ „Ален мак“ със страстно изпълнен испански танц, а специален гост бе известната млада поп изпълнителка от Велико Търново Маги Джанаварова.
На своя 43-ти рожден ден в ПМГ „Васил Друмев“ тържеството започна с празнично слово на директора на училището – г-жа Милка Илиева. Официалната част беше последвана от множество изяви в двора и вътре в сградата на гимназията. Беше оборудван открит кабинет по математика, състезание по решаване на IT кръстословица, игра „Кой е най-досетлив“, състезание по математика и география, турнири по волейбол и тенис на маса, демонстрация на химични опити, чудесата на живата природа.
Като истински будител г-жа Камелия Станчева, учител по български език и литература представи презентация за Васил Друмев, която беше последвана от представяне на авторското произведение „Ракиени времена“ от единадесетокласника Богомил Иванов.
ОУ „Бачо Киро" отбеляза своята 43-та годишнина и 180 години от рождението на своя патрон Бачо Киро.
При изключително голям интерес от страна на ученици, учители и родители беше представена композицията „Самодивска поляна“ с художествен ръководител Кети Стойчева. Една постановка създадена от учителката и пресъздадена от децата с много любов и доброта и послание за взаимопомощ и подкрепа, с послание учениците от ОУ “Бачо Киро“ да не се изгубват в дебрите на живота, а когато това се случи да знаят, че имат много приятели, на които винаги ще могат да разчитат за помощ и подкрепа.
Тържествен концерт се състоя в читалище „Надежда“, където директорът на училището Владимир Николов поздрави учениците, колегите и гостите, а след това възпитаниците на училището  пяха, танцуваха и се забавляваха.
В актовата зала на Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий” се проведе „Тържествена проверка – Заветът на българските възрожденски просветители – „Българино знай своя род и език” (тест през вековете).
Тържественото събитие започна с приветствено слово на директора на ХГ „Св. Св. Кирил и Методий” – г-жа Жоржета Ангелова. Сред гостите бяха представители от Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт на Община Велико Търново”, Регионална народна библиотека "Петко Рачев Славейков" и др.
Възпитаници на гимназията представиха кратка история на училището. С вдъхновение бяха рецитирани стихове и прочетени текстове за видните интелектуалци и известни личности, свързани с историята на тогавашната мъжка гимназия „Св. Кирил”.
След събитието гостите имаха възможност да разгледат изложба, посветена на историята на Хуманитарна гимназия  „Св. Св. Кирил и Методий” – нейните корени в далечното минало и развитието й през годините.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.