11.05.2015 12:00

На 23 май екологичната кампания „Книги за смет” идва във Велико Търново

За първа година кампанията „Книги за смет” ще се случи и в Старопрестолния град на 23 май, събота, с подкрепата на Община Велико Търново в Mall Велико Търново на ул. „Оборище” № 18, началният час е 10:00 часа.

За да участват гражданите е необходимо да предадат 1 килограм пластмасови отпадъци и в замяна ще получат талон, с който могат да вземат своята безплатна книга. Всеки, предал 2 или повече от 2 килограма, ще получи и втори талон. Трети талон няма да бъде предоставян, независимо от обема на предадените отпадъци. Извозването и рециклирането на пластмасовите отпадъци се осъществява от най-голямата организация по оползотворяване на отпадъци от опаковки у нас - Екопак България АД.

Всеки, който предостави събраните количества пластмасови отпадъци в пункта на кампанията ще получи талон, срещу който на място ще може да получи безплатна книга.

Над 7 тона събрани и рециклирани пластмасови отпадъци и повече от 4200 броя раздадени книги. Това е равносметката от третото издание на кампанията „Книги за смет” в София и Пловдив. Опашките от ентусиасти и в двата града започнаха часове преди обявеното начало, но преминаваха достатъчно бързо. Най-търсената книга тази година беше „Магьосникът от Оз”, издадена в нов тираж и специално за кампанията.

Кампанията се организира от издателство SmartBooks и фондация CredoBonum, с помощта на партньорите им от посолството на САЩ в България, Българо-американска кредитна банка, Екопак България, TheMall, община Бургас, община Пловдив и община Велико Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.