10.05.2015 12:15

Даниел Панов: „Възпитанието и обучението в екологичен начин на живот трябва да започва още в детските градини“

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов, народният представител Евгени Стоев, председателят на Великотърновски общински съвет Николай Ашиков и множество служители от общинска администрация се включиха активно в кампанията „Да изчистим България заедно“.
Даниел Панов заяви, че е необходимо да се проучи водещият европейски опит и да започне обучение на децата от ранна възраст - от детските градини на правилата и нормите на еколого-съобразен начин на живот. „Още в тази ранна детска възраст е важно и необходимо да започне обучението на децата на това защо е важно битовите отпадъци да се събират разделно и как това става технологично. Необходимо е да се разработят съответните подходящи методики за това обучение на децата от ранна възраст. Това е единственият начин трайно да променим отношението си към заобикалящата ни среда и природата, да се научим да пазим и поддържаме чистота“, каза кмета на общината.
Над 50 служители от общинска администрация се включиха в почистването на: зоната от спирката на „Васил Мавриков“ до чешмата в посока Ксилифор, местността Боруна, около паметник „Асеневци“ и художествена галерия „Борис Денев“.
В кампанията по почистване активно се включиха и множество институции, фирми, неправителствени организации и граждани.
Служители на Регионална дирекция на горите Велико Търново почистиха около сградата на горското управление. Регионална инспекция по околна среда и води почистиха района около сградата си. Представители на „Екопак“ и звездите на БТВ почистиха района зад „Практикер“. Служители и работници на пивоварна „Бритос“ почистваха района в Западна промишлена зона около фабриката си.
Над 40 граждани в групи от по 2-3 човека в различни райони на града и туристическите пътеки извън града.
Всички училища участваха с почистване на районите около сградите и зелените площи на училищата.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.