26.05.2015 12:30

Американски футбол и живо изпълнение химн на Шампионската лига - подаръците на „Бритос” за великотърновци и гостите на града

Три дни във Велико Търново ще се превърне в център на приятен летен бирен и спортен празник, осигурен от пиповарна „Бритос”.
Във връзка с третата годишнина от създаването на пивоварната компания в Старата столица три дни ще се проведат събитията в рамките на „Britos summer fest”.
В рамките на събитието за пръв път във Велико Търново ще се състои демонстративен мач по американски футбол. Един срещу друг ще застанат отборите на Sofia Bears и Kralevo royal crowns/град Кралево Сърбия/. Стадион „Ивайло” ще бъде домакин на уникалното за Старата столица спортно събитие.
Духовият оркестър на Община Велико Търново ще изпълни на живо в подножието на паметник „Асеневци” химна на Шампионска лига минути преди финала, който зрителите ще имат възможността да наблюдават на голям екран на Боруна.
Най-голямото събитие в деня на откриването е концертът на Ъпсурт, Михаела Филева  и Venzy. В събота преобладава спортът: великотърновци  и гостите на градаще могат да гледат мач по американски футбол, както и да проследят на открито финала на Шампионската лига между отборите на „Барселона“ и „Ювентус“. В неделя всички са поканени на концерт на търновския Royal Dixie Band и на кинопрожекция под звездите на хитовата комедия Операция „Шментикапели“.
Дневната програма на фестивала в различните дни в парк „Дружба” включва интересни и забавни игри с публиката и турнири по волейбол, стрийтбол, петанк, открит урок по танци, плажен тенис, ролери и др. По време на Britos Summer Fest ще се проведе и специална игра с обозначения на исторически паметници по повод 830 години от въстанието на Асен и Петър.
ПРОГРАМА НА BRITOS SUMMER FEST
5 - 7 юни, Велико Търново
5 юни, петък Дейност Място на провеждане
от 09:00ч. на
юни до 17:00ч.
на 7 юни
Старт на играта
"Опознай Велико Търново"

Средновековните църкви "Св. 40 Мъченици", „Св. Св. Петър и Павел“, „Св. Иван Рилски“ в квартал „Асенов“, Самоводска чаршия – грънчарска работилница и работилница „Седянка“, археологически музей, музей „Затвор“, етнографски музей „Сарафкина къща“, архитектурно - музеен резерват "Царевец" и музей "Възраждане и Учредително събрание"

20:00ч. - 22:30ч.
Концерт на Ъпсурт
Михаела Филева и
Venzy
Паметник "Асеневци"
6 юни, събота Дейност Място на провеждане
11:00ч. - 13:00ч. Американски футбол: Софийските мечки - Кралево Роял Краунс Стадион "Ивайло"
11:00ч. - 18:30ч.
Игри и спортни мероприятия
(плажен тенис, градински игри, игри с публиката, състезание за най-силен мъж)
Парк "Дружба"
14:00ч. Турнир по волейбол Парк "Дружба"
20:30ч. - 21:30ч. Концерт на духов оркестър Паметник "Асеневци"
20:30ч. 21:45ч. - Излъчване на финала на Шампионската лига Ювентус - Барселона Паметник "Асеневци"
7 юни, неделя Дейност Място на провеждане
11:00ч. - 18:00ч. Игри и спортни мероприятия (бадминтон, игри с публиката, открит урок по танци, състезания с ролери) Парк "Дружба"
14:00ч. Турнир по стрийтбол Парк "Дружба"
19:30ч. - 20:30ч. Концерт на Royal Dixie Band Паметник "Асеневци"
19:30ч. - 23:00ч.
20:45ч. - 22:45ч.
Кинопрожекция "Операция Шменти Капели"
Паметник "Асеневци"

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.