04.06.2015 14:11

Даниел Панов получи уверение от заместник-министъра на отбраната Десислава Йосифова, че ще бъде извършен ремонта на Военен клуб

По време на работната среща на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов със заместник-министъра на отбраната участва началникът на национален военен университет „Васил Левски“ бригаден генерал Тодор Дочев.
Той отбеляза много доброто и успешно партньорство между общината и Национален военен университет „Васил Левски“, припомни ежегодното връчване на Общинска академична награда „3 март“, подкрепата за Международният фестивал на военните оркестри, както и изключително успешната и ефективна работа на двете институции при справяне с бедствия, аварии и кризисни ситуации.
Кмета Даниел Панов отново постави въпроса за необходимостта от ремонт на Военен клуб и получи уверение от заместник-министър Йосифова, че предстои провеждането на процедура по обществена поръчка за определяне изпълнител на необходимите ремонтно-възстановителни дейности във Военен клуб. Ремонта ще бъде извършен на два етапа, като по време на първият етап ще бъде възстановена залата, на втори етап ще се търси възможност за ремонт на сцената.
Кмета на Община Велико Търново получи уверение, че в Министерство на отбраната се работи и по другият поставен от него въпрос - относно необходимостта от решаване на казуса с ресторант „Българско войнство“. Работи се по уточняване на процедурите, по които е възможно извършването на необходимите ремонтни дейности, за да започне сградата да функционира и да дава възможност на запасното офицерство и войнство да провежда своите сбирки и да организира и провежда събитията си.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.