25.05.2015 17:30

Награди на третото издание на националния студентски конкурс на международното изложение „Културен туризъм 2015” – Велико Търново за най-добра разработка на туристическа тематика

В рамките на XII-то издание на Международно изложение „Културен туризъм”, което се проведе от 1 до 4 април 2015 година във Велико Търново, организаторите на форума обявиха началото на третия Национален студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика.
Изложението се организира с любезното съдействие на министерството на туризма, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, асоциация на българските туроператори и туристически агенции и общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов”. Домакин на форума е Община Велико Търново. Тази година по идея на Министерството на туризма темата на Националния студентски конкурс 2015 беше: „Какво не достига за по-доброто развитие на вътрешния туризъм в България?".
В конкурса участваха седем студенти от шест университета. Жури с председател проф. Мария Воденска и членове: проф. Иван Марков и доц. Соня Алексиева, обяви имената на победителите на един от най-светлите български празници - 24 май. Заедно с грамотите студентите на първо, второ и трето място получават и предметни награди на стойност съответно 500, 300 и 200 лв.
Първа награда печели студентът Сергей Кирчев от Нов български университет от Бакалавърска програма „Туризъм”, трети курс.
Втора награда получава студентката Елена Господинова от Тракийски университет - Стара Загора, Бакалавърска програма „Регионална икономика“, трети курс.
Трета награда заслужи студентката Ивета Грахльова от Югозападен университет „Н. Рилски”, БП „Туризъм”, първи курс.
Наградите и грамотите на победителите в третото издание на конкурса ще бъдат връчени от Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов” следващата седмица.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.