07.07.2015 15:00

За пръв път в България пристига президента на международната федерация по конен спорт

За провеждащата се от 9 до 15 международен лагер по конен спорт за деца и юноши в Арбанаси за пръв път в България ще пристигне президента на международната федерация по конен спорт г-н Ингмар де Вос.
По време на посещението си във Велико Търново и Арбанаси г-н де Вос ще бъде придружен от членовете на Борда на международната федерация по конен спорт Арман Йозгоркей и Кароли Фугли.
В младежкият лагер по конен спорт ще вземат участие деца и юноши от Албания, Сърбия, Македония, Гърция, Турция, Румъния, Хърватска, Босна и Херцеговина, Украйна и България.
Събитието ще се проведе под патронажа на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов.
Целите на лагера са не само популяризиране, подпомагане и развиване на конният спорт, но и представяне красотата и забележителностите на България. Това са причините, поради които Велико Търново и Арбанаси са избрани за домакини на престижното и авторитетно събитие.
Организатори на лагера са: Българска федерация по конен спорт, Международна федерация по конен спорт, Клуб по конен спорт „Калоян 92” с любезното съдействие на Община Велико Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.