07.07.2015 14:00

Кметът Даниел Панов връчи наградите на отличените формации от общината в рамките на Петропавловския събор

Кметът на Община Велико Търново инж. Даниел Панов връчи наградите на отличените в рамките на Петропавловския събор, фолклорни състави от града и общината. Събитието се проведе в Обредната зала на общината. Участие в провелия се в края на юни Петропавловски събор край Лясковец, взеха над 4000 изпълнители от цялата страна. Съборът е най-голямото фолклорно събитие за Северна България. Форумът беше организиран от общините Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец и се проведе под патронажа на кметовете на трите общини.
Даниел Панов се обърна към фолклорните състави с приветствени и благодарствени думи. „С вашия ентусиазъм и с това, което правите за българския фолклор, вие възраждате обичаите, които сте наследили. Към това имат отношение и дипломите, които ще ви връча”, добави инж. Панов. Дипломите, които кметът на Велико Търново връчи, бяха предназначени за девет участника, които са се класирали на призови места в Петропавловския събор. Градоначалникът използва случая и за да благодари на всички участници за това, че съхраняват българските традиции и обичаи и ги предават на идните поколения. „Нека всичко онова, което сме научили от нашите предци да остане и за напред, за да го наследяват и нашите деца. Благодаря ви за всичко онова, което правите, благодаря и на вашите семейства, въпреки, че не винаги сте с тях, защото прекарвате дълго време в репетиции, които са много важни, за да поддържате българския дух. Надявам се, че и за в бъдеще, ще продължите да правите това, което сте започнали”, допълни още Даниел Панов.
Голямата награда на кмета на Община Велико Търново – диплом, плакет и 200 лв. спечели група за изворен фолклор при НЧ "Поука" с. Леденик за обичая "Посрещане на булката в дома на младоженеца", начало на формуляра с ръководител-маестро Михаил Дюлгеров.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.