22.07.2015 14:15

Баскетболната зала на стадион „Ивайло” вече е оборудвана с мултифункционално електронно табло

С  ново мулифункционално електронно табло с инфрачервено дистанционно управление бе оборудвана баскетболната зала на стадион „Ивайло”, съобщи директорът на ОП „Спортни имоти и прояви” Петко Павлов.
Досегашното табло бе на повече от 35- 40 години, морално и материално остаряло, не отговарящо на новите изисквания на правилника на Международната федерация по баскетбол ФИБА. От години няма производство на резервни части за остарялото съоръжение и поддръжката му бе много трудна. При нужда новото табло може да се използва още за срещи по волейбол, футбол, хандбал и други спортове, видимостта на знаците е 90 метра. Таблото отчита до 199 точки, хронометърът отброява до 99, 59 минути, снабдено е и с акустичен сигнал.
Към него са закупени модерни уреди за измерване на 24-те секунди, с възможност за прехвърляне на оставащото време след стрелба, каквото изискване бе въведено от Международната баскетболна федерация миналата година. Инвестицията е на Община Велико Търново и с нея завърши ремонтът на залата.
Баскетболната е третата напълно завършена зала, след тези за художествена гимнастика и борба. И трите зали са изцяло пребоядисани, подменени са дограмата и осветлението, топлоизолирани са и газифицирани, по проект защитен пред Министерството на младежта и спорта. Подът на баскетболната зала бе изцяло изциклен и преначертан, като новото лаковото покрие е същото, като това в Двореца на културата и спорта във Варна, където се играят срещи от елитната баскетболна група за мъже. Близо 100 деца тренират ежедневно баскетбол и от есента залата ще може да домакинства на състезания от националния календар, отговаряща напълно на условията.
В момента по проекта започна ремонтът на залата по спортна гимнастика, продължава и този на закритата лекоатлетическа писта. Пред финализиране е ремонтът на четирите съблекални, в които топлата вода вече ще се осигурява от два половинтонни газови бойлера.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.