13.08.2015 14:50

Американски и български военни ремонтират покрива на детска градина „Пролет”

Заместник-кметът Снежана Данева-Иванова провери дейностите

Американски и български войници ремонтират покрива на детска градина „Пролет” във Велико Търново. Детското заведение в старата столица бе включено в програмата за хуманитарна помощ на отдел „Военно сътрудничество” към Посолството на САЩ у нас. По план реконструкцията трябва да приключи до 19 август.
Заместник-кметът Снежана Данева-Иванова лично провери как вървят дейностите. Придружаваше я и директорът на дирекция „Строителство и устройство на територията” в Общината инж. Динко Кечев. Двамата получиха уверение от началника на екипа майор Брад Шелтън, че работата по покрива на ОДЗ „Пролет” ще бъде свършена в уговорения и заложен срок.
Детска градина „Пролет” не е единствената на територията на община Велико Търново, която е включена проекта. Основен ремонт на покрива се извършва и в целодневната забавачка в с. Церова кория.
Средствата, които се инвестират, са в размер на около 55 000 лева. Проектирането е дело на общински експерти, а финансирането, изпълнението и закупуването на материали е възложено на отдел „Военно сътрудничество” към посолството на САЩ в България. 

 

 

 
© 2020 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.