20.08.2015 16:45

Победителят в Детската Евровизия ще гостува във Велико Търново

Победителят в международния музикален форум „Детска Евровизия – Малта` 2014” ще посети Велико Търново. 15-годишният Винченцо Кантиело /Италия/ ще е специален гост на тринадесетото издание на международния конкурс „Сребърна Янтра”. Културното събитие ще се проведе в старата столица от 25 до 27 септември и ще е под патронажа на кмета Даниел Панов.
Конкурсът „Сребърна Янтра” ще събере участници от дванадесет държави, съобщи директорът Румяна Начева. Председател на професионалното жури, което ще класира младите дарования, ще е Силвия Кацарова. Арена на музикалната надпревара отново ще е сцената на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”. На нея ще пее и Винченцо Канитело.
„Сребърна Янтра” традиционно се подкрепя от Община Велико Търново. Преди месец конкурсът бе включен в съпътстващата програма на престижното и международно музикално състезание „Славянски базар”. От ръководството му изпратиха благодарствено писмо до кмета на Общината Даниел Панов, с което благодарят за подпомагането на конкурса „Сребърна Янтра” от страна на местната власт.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.