30.08.2015 13:31

Стотици посрещнаха сърдечно кмета на Община Велико Търново Даниел Панов в Килифарево

Кметът на община Велико Търново Даниел Панов бе сърдечно посрещнат от стотици жители и гости на Килифарево. Градоначалникът на старата столица бе гост на кулминацията на културно-развлекателните събития по случай празника на градчето. Още при пристигането си Даниел Панов получи искрени благодарности за помощта, която той и Община Велико Търново оказаха на килифарчени след наводнението от юни 2014 година. Кметът на старопрестолния град и общината отговори, че общите усилия и единността между институциите, гражданите, бизнеса и неправителствените организации са били от водещо значение.
„Заедно преодоляваме последиците от природната стихия. Помогнахме на хората бързо да се върнат към обичайния си ритъм на живот. Бяхме заедно във всичките трудности. Общите ни усилия бяха оценени. Начинът, по който се справихме, днес е модел за подражание в цялата страна. Затова благодаря както на вас, така и на всички институции, на бизнеса, на доброволците”, каза пред стотиците жители и гости на Килифарево кметът на Община Велико Търново Даниел Панов.
Градоначалникът изтъкна, че историята винаги напомня за борбения дух на килифарчени, който е несломим и силен векове наред. „Призовавам всички да бъдем по-добри. Нека не позволяваме политиката, партиите и нечии дребни и временни интереси да ни разделят. Нека и в бъдеще сме обединени за доброто и просперитета на Килифарево”, продължи със словото си Даниел Панов.
В градчето бе открито обновеното площадно пространство пред храма „Успение на Пресвета Богородица”, заедно с новата автобусна спирка. Двата обекта станаха факт благодарение на програмата на Община Велико Търново за стимулиране на малките населени места. Даниел Панов и кметът на Килифарево Димитър Събев разгледаха и реконструкцията на църквата, която бе включена в друг проект, финансиран с държавни средства по линия на бедствията и авариите. Празникът продължи с пъстра музикална програма, а кметът на Община Велико Търново Даниел Панов лично поведе голямото българско хоро.

 

 

 
© 2020 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.