12.09.2015 12:00

„Велико Търново и киното – среща под звездите“

Летен театър, 20:30 ч., вход свободен

Събитие от  Програмата за националните чествания на 830 години от въстанието на Петър и Асен и възобновяването на българската държава
16 септември – „Калоян“ (1962) на режисьорите Дако Даковски и завършен от Юри Арнаудов, по сценарий на Дако Даковски, Антон Дончев и Димитър Мантов. Оператор е Емануил Пангелов. Музиката във филма е композирана от Найден Геров. В главните роли: Васил Стойчев, Богомил Симеонов, Спас Джонев, Андрей Михайлов.
17 септември – „Борис I“ (1984) на режисьора Борислав Шаралиев, по сценарий на Анжел Вагенщайн. Оператор е Венец Димитров. Музиката във филма е композирана от Веселин Николов. В ролите: Стефан Данаилов, Борис Луканов, Анета Петровска, Антоний Генов.
18 септември – „Търновската царица“ (1980) по сценарий и режисура на Янко Янков. Оператор е Георги Георгиев. Създаден е по повестта „Търновската царица“ на Емилиян Станев. Музиката във филма е композирана от Георги Генков. В ролите: Камелия Тодорова, Стефан Данаилов, Ели Скорчева, Невена Коканова.
19 септември – „Сватбите на Йоан Асен II“ (1975) на режисьора Вили Цанков, по сценарий на Евгени Константинов. Оператор е Венец Димитров. Музиката във филма е композирана от Борис Карадимчев, Георги Минчев. В ролите: Апостол Карамитев, Коста Цонев, Иван Кондов, Невена Коканова.
20 септември – „Крадецът на праскови“ (1964) по сценарий и режисура на Въло Радев. Оператор е Тодор Стоянов. Създаден е по едноименната повест на Емилиян Станев. Музиката във филма е композирана от Симеон Пиронков. В ролите: Невена Коканова, Раде Маркович, Михаил Михайлов, Васил Вачев.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.