15.09.2015 14:00

По разпореждане на кмета Даниел Панов от утре откритата лекоатлетическата писта на стадион „Ивайло” ще бъде достъпна за всички спортисти и граждани на Велико Търново

Община Велико Търново е единствената в България, която разрешава достъп до нова лекоатлетическа писта на граждани.Това ще е при ясни, но строги и категорични правила

За ползването на съоръжението директорът на Общинско предприятие „Спортни имоти и прояви” Петко Павлов е изготвил стриктен правилник, съгласуван от кмета на Община Велико Търново Даниел Панов. Приоритет за занимания на пистата имат лекоатлетическите клубове, като само техните състезатели ще ползват първите два коридора. Целта е те да бъдат запазени от износването, характерно за повечето писти у нас. Гражданите, учениците и спортистите, които правят общофизическа подготовка ще бягат в следващите коридори и в буферната зона, чиято настилка е идентична с тази на коридорите. По проект тя трябваше да бъде оставена с асфалтово покритие, но кметът Даниел Панов настоя да бъде положена политанова настилка, за да има по-голяма възможност и капацитет за спортистите и гражданите да спортуват и да се повиши безопасността на самата писта.
Достъпът до откритата писта ще става през входа от южната страна на стадиона.  
Гражданите ще имат възможност да ползват пистата сутрин от 6:30ч. до 9:30ч. и следобед от 17:00ч. до 20:00ч. в делничните дни.
След монтиране на предпазните парапети и стълбичките по борда, около пистата, ще бъдат отворени часови пояси и в почивните и празнични дни.
Спортните клубове ще водят занимания по предварително изготвен график. Ползването на пистата ще става само с подходящи спортни обувки.
Внасянето на хранителни продукти, хвърлянето на отпадъци и пушенето на пистата са абсолютно забранени, като на нарушителите ще бъде отказван последващ достъп до съоръжението.
За улеснение на спортуващите от северната страна пистата е изградена чешма, на която ще могат да се освежават. В България с чешма и девети коридор разполага единствено лекоатлетическата писта на стадион „Ивайло”.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.