12.10.2015 14:09

Стадион „Ивайло“ е отворен за всички, които спазват правилата и процедурите!

Във връзка с очевидно политическите и предизборни спекулации в общественото пространство от страна на един народен представител Община Велико Търново заявява следното:
Общинско предприятие “Спортни имоти и прояви“  няма сключен договор с ЖФК „Болярки“ за отдаване безвъзмездно или възмездно на терен, съблекални и съоръжения на стадион „Ивайло“. Съгласно Правилника на предприятието, приет с решение на Великотърновски общински съвет, отдаването може да стане след кметска заповед или решение на общински съвет. До последния работен ден на миналата седмица в ОП „Спортни имоти и прояви“ не е постъпвала молба от ЖФК „Болярки“ за ползване на стадион „Ивайло“, нито заповед на Кмета на Общината за отдаването му на клуба със или без наем.
 За желанието на клуба да ползва стадион “Ивайло“ за въпросната футболна среща управителят на ОП „Спортни имоти  прояви“ е бил уведомен в началото на миналата седмица от президента на ЖФК “Болярки“ Йордан Грозданов по телефона. Получил е отговор, че управителя на ОП „Спортни имоти“ няма нищо против и му е обяснил каква е процедурата за това. Не се предприети никакви действия по изпълнение на тази процедура.
ОП „Спортни имоти и прояви“ не е премествало никъде срещата за първенство на Женската „А“ група между „Болярки“ и „Академик“ /София/. Напротив, въпреки, че е в отпуск, управителят е помогнал мачът да бъде организиран и да премине нормално на стадиона в Самоводене, който независимо от обилните валежи, продължили до неделя на обяд, бе разчертан и отговаряше на изискванията на БФС. За двата отбора и съдийската бригада бяха осигурени съблекални и топла вода.
Впрочем до момента всички мачове от женското футболно първенство на футболен клуб „Болярки“ са провеждани на стадионите в селата Самоводене и Ресен.
Колкото до ползването на стадиона за джогинг, както и за лекоатлетически тренировки от тази възможност в момента се ползват освен спортистите и всички граждани, като спазват правилата и пазят лекоатлетичестата писта.
Велико Търново е единственият град в България, който осигурява свободен достъп до лекоатлетическата писта на стадиона си за всички желаещи да тренират, както за високо спортно майсторство, така и за любителски спорт.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.