14.08.2012 16:36

Започват изпитите в Спортното училище

С изпитите по футбол, лека атлетика и спортна стрелба на 20 и на 21 август започва надпреварата за прием в Спортно училище – Велико Търново.

Футболистите трябва да се съберат на северния вход на стадиона, а лекоатлетите – на закритата писта. Тези, които кандидатстват спортна стрелба, са в залата по спортна стрелба на стадион „Ивайло”. Проверките по всички спортове са по два дни и започват в 9 часа сутринта. Изключение правят само тестовете за бъдещите състезатели по конен спорт. Техните изпити са на конната база в Арбанаси на 21 и 22 август и началният час е 10.

На 23 и 24 август са тестовете по баскетбол в залата по баскетбол, по бадминтон – в двора на Професионалната гимназия по електроника „А.С.Попов” във Велико Търново. Сборният пункт за бъдещите състезатели по хандбал е северният вход на стадиона, припомня директорът на гимназията Снежина Михова. Каратистите ще се борят за място в Спортното училище на 24 и 25 август.

В тези два дни са и изпитите на състезателите по борба свободен стил и по спортна гимнастика. Те се провеждат в съответните зали по тези спортове на стадион „Ивайло”.

110 са кандидатите за място в Спортно училище – Велико Търново. Държавният план прием е за 10 спорта в четири паралелки – пети, шести, седми и осми клас. Приемът е бил утвърден миналия ден от доц. Свилен Нейков, министър на физическото възпитание и спорта. От вчера до 17 август текат последните дни, в които малките спортисти все още могат да подадат заявление за участие в тестовете. Те ще научават своите резултати два дни след приключване на изпитите, след което започва да тече записването на приетите ученици.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.