20.11.2015 11:25

Московски театър за класически балет с първи спектакъл във Велико Търново

Община Велико Търново е съорганизатор на събитието, част от отбелязване 30-годишнината на Дворец на културата и спорта „Васил Левски“

На 10 декември от 19:00ч. в Дворец на културата и спорта „Васил Левски“ ще се състои уникалното представление „Лешникотрошачката“ на Московския театър за класически балет. Руската балетна трупа има забележителна 50 годишна история.
Почитателите на изключително високото качество на руският класически балет ще имат удивително преживяване и незабравим спомен от един уникален спектакъл.
Турнето на Московския театър за класически балет, под ръководството на народните артисти на Русия, Н. Касаткина и В. Василиев, започва от Велико Търново за България и ще продължи в Гърция. За пръв път по покана на „Жокер медиа” този прославен балет ще гостува в България. Репертоарът на театъра включва, както съвременни спектакли, така и шедьоври на класическата хореография.
В изпълнения на трупата, зрителите могат да видят много от спектаклите, които десетилетия наред са разнасяли славата на „Большой театр” по света. През годините Московския театър за класически балет се е превърнал във „фабрика“ за откриване на таланти, които бързо се превръщат в звезди. Артисти от трупата са получили около 20 златни медала на престижни международни конкурси. Любителите на балета във Велико Търново ще имат удоволствието да се насладят на великолепният спектакъл ”Лешникотрошачката” на именитата трупа.
„Лешникотрошачката” на Пьотр Илич Чайковски е уникален спектакъл, който ще бъде представен от Московския театър за класически балет. Историята на едно малко момиче, което в коледната нощ получава подарък малка лешникотрошачка под формата на оловен войник в красива униформа. Едноименната приказка на Ернст Хофман под звуците на музиката на П.И.Чайковски се превръща във вълшебно пътешествие за зрителите на този балет.
Спектаклите от турнето са: Велико Търново – 10 декември, Пловдив - 11 декември - „Лешникотрошачката”  и  Стара Загора - 15, Операта – „Пепеляшка”.
В София ще бъдат представени и двата спектакъла - 12 декември, „Лешникотрошачката” на П.И.Чайковски и 13 декември – „Пепеляшка” на С. Прокофиев в Зала 1 НДК. Билети вече са в продажба в мрежата на Ивентим.бг.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.