20.11.2015 16:00

Населените места в община Велико Търново са готови за зимния сезон

Населените места в община Велико Търново са готови да посрещнат зимния сезон, стана ясно след специална работна среща, проведена през днешния ден. По време на нея бяха съставени планове за снегопочистването на вътрешните улици във всички 36 селища. Участие в дискусията взеха директорът на дирекция „Строителство и устройство на територията” инж. Динко Кечев, кметове и кметски наместници от населените места, председателят на сдружението на местните управници „Янтра 2001” Благовеста Факирова, експерти от Областното пътно управление, представители на снегопочистващите фирми.
Темата за зимната поддръжка бе засегната още в началото на седмицата, когато кметът на Велико Търново Даниел Панов събра на работна дискусия колегите си от населените места в общината. Повечето от тях заявиха, че са осигурили нужните средства и машини за снегопочистване на вътрешните улици, като на места се работи съвместно с арендатори и земеделски производители.
По време на днешната среща бяха направени последни уточнения за Килифарево, Вонеща вода, Плаково и околните села, където дейността ще бъде разпределена между няколко фирми. В Пушево и Буковец вътрешните улици ще се чистят от компанията „Пътни строежи ВТ”, която се грижи за републиканската пътна мрежа. Кметовете и кметските наместници вече са заявили нужните им количества инертни материали.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.