02.12.2015 19:00

С детски спектакъл и фойерверки запалиха коледните светлини във Велико Търново

В истински празник се превърна запалването на коледните светлини във Велико Търново. Малки и големи бяха изненадани от атрактивното куклено шоу „Коледни звънчета”, в края на което се появиха самият Дядо Коледа и Снежанка. Те поканиха на сцената заместник-кмета на старопрестолния град Снежана Данева-Иванова и избраха няколко деца от публиката. Всички заедно включиха празничната великотърновска украса.
Снежана Данева-Иванова пожела на децата, родителите и близките им, на великотърновци и гостите на града здраве, успехи и весело прекарване на наближаващите празници. Веднага след това центърът на старата българска столица бе озарен от ефектни фойерверки. Най-щастливи от всички бяха малките великотърновци от детските градини, които не скриха вълнението си от идващата Коледа.
Всеки може да напише писмо до белобрадия старец и да го остави под вълшебната къщичка в парк „Марно поле”, където се приема коледната поща. Помощниците на Дядо Коледа увериха, че нито една кореспонденция няма да остане без отговор, стига върху плика да е нанесен обратният адрес. В централната алея на парк „Марно поле” е разположен китният коледен базар, изграден по австрийски модел. Той ще бъде отворен до 31 декември.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.