09.12.2015 12:35

Детският мюзикъл „Червената шапчица” с безплатна премиера във Велико Търново

Детският мюзикъл „Червената шапчица” ще има безплатна премиера във Велико Търново. Спектакълът ще бъде представен в салона на Европейския център на 18 декември, а началото на представлението е от 18:30ч. Характерното за постановката е, че тя е създадена от деца за деца, а млади великотърновски таланти имат дейно участие в нея. Театралната творба ще се играе и през януари.
Мюзикълът е съвместно дело на Балетна школа „Балетино“ и Вокална група „Музикална дъга“. Автор на хореографиите в „Червената шапчица“ е балетният педагог и ръководител на „Балетино“ Елица Филева, а музикалното оформление е плод на работата Миглена Хаджипенчева – ръководител на детския вокален състав. Всички роли в спектакъла са поделени между двата състава, които работят заедно за втори път.
В „Червената шапчица” звучи музика от композиторите Модест Мусоргски, Адолф Адам, Антонио Вивалди, Арам Хачатурян, Александър Глазунов, Пьотър Чайковски, Лео Делиб, както и известни детски песни и класически мелодии. Спектакълът изобилства от танци, вокални изпълнения и чудни герои - приказни феи, горски обитатели, ловец, Жар-птица, елфи и др. Сюжетът разкрива нов прочит на известната приказка, като се появяват Горската фея и нейните божествени дриади. Приказката има щастлив край, който насочва вниманието на публиката към настъпващата Коледа.
Ръководителките на двете детски школи благодарят за съдействието по реализацията на спектакъла на Общински детски комплекс, на ръководствата на детските градини ”Райна Княгиня” и ”Ивайло”, както и на родителите на всички малки участници. Първата им съвместна продукция „Куклената фея” бе представена преди два сезона. Елица Филева и Миглена Хаджипенчева отново бяха автори на адаптираните текстове и режисурата.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.