21.12.2015 17:45

В Община Велико Търново: Над 100 детски сурвакници се надпреварваха в състезание по майсторство

Над 100 детски сурвакници се надпреварваха в ученическо състезание по майсторство. В инициативата на Общински детски комплекс участваха деца от всички училища на територията на Oбщина Велико Търново. Отличените изделия са подредени във фоайето на кметството в старопрестолния град, което се намира на втория етаж.
Своеобразната изложба бе открита от заместник-кмета Снежана Данева-Иванова. Тя поздрави децата за усърдната работа и автентичния вид на техните новогодишни сурвакници. Тя им пожела да получат многобройни подаръци за Коледа, да бъдат здрави и успешни през новата година.
В първата възрастова група наградата за най-добра сурвакница отиде при Марина и Ева Павлови. Те са ученички в четвърти клас в Основно училище „Бачо Киро” – Велико Търново. Първото място във втората възрастова група взе изделието на Стефан Ганчев – шестокласник в Основно училище „Христо Смирненски” в с. Самоводене. В надпреварата бяха присъдени награди за вторите и третите места, поощрителни отличия, призове за екипна работа, за най-автентичен вид на сурвакница и др.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.