02.02.2016 17:00

Над 200 са местата за търговия с мартеници в обществените пространства във Велико Търново

Над 200 са местата в обществените пространства във Велико Търново, където търговците на мартеници ще могат да предлагат своите изделия. Локациите са определени със заповед на кмета Даниел Панов и обхващат централната част на града и кварталите. Местата за мартенския базар са по главните улиците „Независимост” и „Васил Левски”, около пазара и по ул. „Христо Донев” в кв. „Бузлуджа”, край търговския център в кв. „Чолаковци”, по ул. „Симеон Велики” в кв. „Колю Фичето”, в кварталите „Картала” и „Зона В”.
Физическите лица и търговците трябва да спазват разпоредбите на Наредбата за опазване на околната среда и да почистват зоните, в които извършват дейност.
Приемането на документи ще се осъществява в Общинския център за услуги и информация на гражданите от 4 февруари. Създадена е необходимата организация за обслужване на кандидатите. Съгласно заповедта на кмета Даниел Панов периодът на работа на мартенския базар ще е от 16 февруари до 1 март включително, с уточнението, че пред паметника на Васил Левски масите ще могат да бъдат поставени на 20 февруари.
Редът и условията за търговия с мартеници са създадени съгласно Наредбата за търговска дейност. Заявленията и приложенията към тях ще бъдат обработвани според времето на тяхното постъпване в системата за документо-оборот на Община Велико Търново. Хората с трайни увреждания, на които е издадено разрешение за търговия на открито, ползват 50% отстъпка от цената за наем. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.