05.02.2016 11:00

Приемат документи за включване в програмата за асистирана репродукция на Община Велико Търново

От понеделник /8 февруари/ започва приемът на документи за включване в програмата за асистирана репродукция на Община Велико Търново. 70 000 лева са заложени в Бюджет 2016 за фонд „Ин витро”. Средствата се отпускат на семейства с репродуктивни проблеми като целева помощ за изследвания, процедури и лечение на стерилитет. От 2011 г. насам одобрените двойки са няколко десетки.
Желаещите могат да получат необходимите формуляри на документите за кандидатстване в центъра за услуги и информация на гражданите, който се намира на партера в сградата на Община Велико Търново, или да ги изтеглят от сайта www.veliko-tarnovo.bg
Приемането на попълнените заявления и декларации ще продължи до 8 март. Кандидатите могат да ги подават на място в Общински център за услуги и информация на гражданите, чийто адрес е: Велико Търново 5000, пл. „Майка България №2. Документите ще бъдат обработени от специална комисия, в която участват лекари, акушер-гинеколози и юристи.
Програмата за асистирана репродукция е създадена през 2011 г., като заделените средства са 30 000 лева. Благодарение на кмета Даниел Панов бюджетът за фонд „Ин витро” е увеличен и през всяка от последните три години вече е в размер на 70 000 лева. По правилник всяка двойка или семейство може да кандидатства за еднократна финансова помощ до 2000 лева. Близо 30 са новородените бебета, чиито родители са били част от програмата от началото й до днес. Сред пеленачетата има и 6 двойки близнаци.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.