28.08.2012 13:10

Кметът Даниел Панов участва в общественото обсъждане на проекта за развитие на града

"Да работим за един по-добър, по-красив и по-удобен град за живеене след 10 години", призова кметът на Община Велико Търново Даниел Панов по време на общественото обсъждане на проект "Изготвяне на Интегриран план за градско възстановяване и развитие в обхвата на три зони във Велико Търново", което се провежда днес в града.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на ОП "Регионално развитие" 2007-2013, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие.

Панов допълни, че всички знаят колко е важно за град Велико Търново да има една обща визия и всички заедно с местната власт, архитектите и инженерите на града да имат обща насока за предложенията, които са важни за стартирането на Интегрирания план за градско развитие. Според кмета на Велико Търново несъмнено изготвянето на този план ще даде възможност за по-глобален и по-реалистичен поглед на града.

На обсъждането присъстваха още областният управител проф. д-р Пенчо Пенчев, председателят на ОбС-Велико Търново Николай Ашиков, общински съветници, директорът на РИМ-Велико Търново Иван Църов и много граждани.

Даниел Панов каза още, че прилагането на интегрирания план за градско развитие ще очертае общата европейска визия за следващия програмен период 2014-2020 година. Според градоначалника този проект е с ключова обществена значимост за Велико Търново, с него ще се промени трайно икономическото, социалното, екологичното състояние на цялата територия на града.

„И това, което е най-важно за мен като кмет на Велико Търново е да подобрим и жизнената среда на нашите граждани, качеството на живот също е приоритет, да предоставим максимално широк кръг възможности на инициативите и да бъдем в крак с всички световни, урбанистични, иновационни тенденции и практики”, заяви Панов. Според него чрез проектирането и построяването на отделните структурни единици на града ще може да се локализира и акцентира върху конкретни нужди и проблеми на хората и да се приоритизират дейностите с обществено икономическо, устройствено и градско значение за развитие.

На 23 юни Община Велико Търново подписа договора по проекта "Изготвяне на Интегриран план за градско възстановяване и развитие в обхвата на три зони в град Велико Търново", който е на стойност 499 500 лв., от които 24 957 лв. са принос на Общината. Продължителността на проекта е 26 месеца.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.