07.02.2012 15:48

Общинския кризисен щаб проведе заседание във връзка с извънредната обстановка

Кметът на Община Велико Търново г-н Даниел Панов председателства заседание на Общински кризисен щаб във връзка с зимната обстановка. Участие взеха областният управител доц. Пенчо Пенчев, представители на полицията, РИОКОЗ, Гражданска защита, експлоатационните дружества, дирекция „Образование”.

Министърът на образованието е обявил 3 неучебни дни

Почистени са всички основни пътища и някой второстепенни до всички населени места на територията на общината.
В следобедните часове е започнало опесъчаване на улиците и пътищата в града и общината.

19 снегопочистващи машини работят , 6 опесъчаващи машини. Разхвърляни са над 40 тона пясъчно – солна смес в рамките на деня.Очакват се ниски температури до 12-13 февруари.

Електрозахранването функционира нормално. Реагират на отделни локални аварии. Няма проблеми при газоснабдяването в района. Замръзнали са отделни регулатори, които са подменени веднага.

Проходът на републиката е затворен за тежкотоварни автомобили

В селата Драгомирово, Българско сливово, Совата продължават навяванията и снеговалежа. Ззатворени са пътища в Свищовски регион. Настилката се почиства, но тези пътища остават затворени. Навяванията в този район са над 2 метра.

Многопрофилните болници в областта имат планове за действия в тази обстановка. Снабдени са с необходимите лекарства и генератори за захранване с електричество при необходимост.

Полицията работи в непрекъснат контакт и координация с всички институции. От вчера обстановката е утежнена, което е наложило предприемането на опълнителни мерки. Спрени са отпуските и почивките на личният състав. Комуникацията с фирмите за снегопочистването е непрекъсната. В района на Свищов са разкрити 4 допълнителни полицейски поста към Свищов, допълнителен пост на Килифарево и Куцина за предотвратяване влизане по черни пътища докато обстановката в района не бъде овладяна.

Предприети са всички необходими мерки и организация за недопускане на проблеми с водоемите на територията на областта. Водоемите са в нормално състояние, няма преливащи или застрашаващи обекти. Има готовност за използване на допълнителна техника, вкл. и от РС „ Пожарна безопасност и защита на населението”.

Кметът Даниел Панов апелира всички да подкрепят и да окажат солидарност с бедстващите граждани на Община Харманли. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.