04.04.2016 15:00

Започна основният ремонт на улица „Магистрална” във Велико Търново

Основният ремонт на натоварената улица „Магистрална” във Велико Търново вече започна. Служители на фирмата изпълнител стартираха подготвителните дейности за реализацията на първия етап от реконструкцията, която обхваща частта на улицата от Западния пътен възел до първото кръгово кръстовище на пътен възел „Качица”.
От утре със заповед на кмета на община Велико Търново Даниел Панов се въвежда временна организация на движението. До 30 юни транзитният трафик по направленията София-Варна и Варна-София ще се движи по следния обходен маршрут: Западен пътен възел, ул. „Козлуджа”, ул. „Сан Стефано” (кв. „Чолаковци”), Южна промишлена зона, главен път I-5 Русе – Велико Търново - Габрово, Южен пътен възел.
Шофьорите в старопрестолния град следва да се съобразяват с указателните пътни знаци, които ще бъдат поставени по кръстовищата, водещи към затворените участъци на ул. „Магистрална”.
По време на първия етап от основния ремонт на ул. „Магистрална” частично ще се промени маршрутът на градска автобусна линия №110. От спирка „Беляковско шосе” и бул. „България” тя ще се движи към кв. „Чолаковци” по улиците „Полтава”, „Оборище”, арх. „Георги Козаров”, „Краков” и „Никола Габровки”. По обратното направление „кв. „Чолаковци” – Мавриков” линията ще върви по същото трасе. Маршрутът в тази си част е аналогичен с този на автобусна линия №2.
Втората фаза затваря частта от ул. „Магистрална” между кръговото кръстовище край МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” до пресечката с ул. „Славянска”. Третият етап затваря за движение участъка от улицата между кръстовищата с ул. „Славянска” и с „Мармарлийска”. Четвъртият стадий обхваща пространството от пресечката на ул. „Магистрална с ул. „Мармалийска” до Южния пътен възел и Дъговия мост.
Реконструкцията бе одобрена през миналата година по настояване на Даниел Панов и след продължителни разговори с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Улица „Магистрална” е част от главен път I-4 София – Варна, а финансирането в размер на близо три милиона лева е осигурено от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Ремонтът включва подмяна на бордюри, изграждане на тротоари, оформяне на зелена зона в частта около Езикова гимназия и складовата база, както и цялостно преасфалтиране.

 

 
© 2023 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.