07.04.2016 10:00

Великденски базар на книгата отваря врати в рамките на Международно изложение „Културен туризъм“

Двадесет и една издателски къщи представят свои книги  по време на „Великденския базар на книгата“. Той ще се  проведе във Велико Търново в рамките на  ХІІІ Международното изложение „Културен туризъм“ (14-17 април 2016 г.) „Великденският базар на книгата“ се организира от Община Велико Търново съвместно с Регионалната библиотека „П.Р.Славейков“ и привлича интереса на всички авторитетни книгоиздатели. В рамките на форума ще бъдат представени пред публика редица интересни заглавия, а във великотърновските училища ще се проведе „Маратон на четенето“.
Вече трета поредна година Международното изложение отделя и специално внимание на издания, свързани с теорията и практиката на туристическите дейности, пътеводители, рекламно-информационни издания, он-лайн базирани издания, които се състезават за награди в  Националния конкурс „Чети и пътувай”.
В дните на изложението се представят най-добрите дестинации за културен туризъм у нас. До момента участие със самостоятелни щандове са заявили 25 общини от цялата страна. В навечерието на майските празници, абитуриентските балове и броени месеци преди лятната ваканция, във Велико Търново ще бъдат представени най-атрактивните оферти за смислен отдих.
Филмови и телевизионни продукции, популяризиращи туристически забележителности мерят сили в 12-то издание на Международния фестивал на туристическия филм “На източния бряг на Европа”.
По традиция по време на Международното изложение „Културен туризъм“ ще се състои и Годишната среща на кметовете на общини по актуални въпроси, свързани с развитието на туризма. В работата на форума и тази година участие ще вземе министъра на туризма г-жа Николина Ангелкова.
Съвместно с експерти от Министерството на културата и чуждестранни специалисти ще бъдат дискутирани актуални въпроси, свързани с опазването на старинните сгради, които оформят облика на най-посещаваните дестинации за културен туризъм.
Специално внимание в дискусионната програма на изложението ще бъде отделено на възможностите за финансиране на проекти, свързани с туризма, които ще бъдат финансирани от Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г.“
Международно туристическо изложение „Културен туризъм” е съвместен проект на Община Велико Търново, Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов“, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА). Провежда се с подкрепата на Министерството на туризма на Република България.
Предварителната програмата на изложението вече е публикувана на следната интернет страница.

 

 
© 2021 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.