10.04.2016 18:00

Излезе от печат новият том на Известията на Регионален исторически музей - Велико Търново

Излезе от печат том ХХХ на Известия на Регионален исторически музей - Велико Търново. Сборникът за 2015 година съдържа статии, студии, съобщения и рецензии от 13 музейни специалисти и външни автори, проучващи Велико Търново и региона, придружени с рецензии на английски език. В томът е публикувана хроника за дейността на музея през 2014 г., включваща археологически разкопки, теренни проучвания и експедиции, експозиционна дейност, културни събития, проекти, обучения, както и книгообмена на институцията. Отпечатан е и списък на музейните дарители, които за периода 2010 на 2014 година са 156. Изданието съдържа и цветни илюстрации.
По линията на книгообмена новият том на Известията ще бъде разпратен до 100 кореспонденти (музеи, университети и изследователски институти) в старата и 70 кореспонденти в чужбина. Чрез международния обмен музеят ежегодно получава специализирана литература на стойност 10 000 евро, която постъпва в специализирана библиотека и се ползва от специалисти, преподаватели, студенти и граждани.
Първият том на Известия на Регионален исторически музей - Велико Търново излиза през 1961 година. Изданието е ежегодно до 1975 година. От тази година публикациите на музейните специалисти са включвани в общ Годишник на музеите в Северна България. Самостоятелният сборник на великотърновския музей е възстановен през 1990 година.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.