19.04.2016 11:00

Турнир по футбол за деца в неравностойно социално положение

Официалният фен клуб на „Манчестър Юнайтед Велико Търново“ съвместно с Община Велико Търново и кметството на гр. Килифарево организират за 7-ма поредна година Турнир по футбол за деца в неравностойно социално положение „UNITED”. Той ще се проведе на 23 и 24 април на стадиона в гр. Килифарево. Футболните срещи ще стартират в 9:00 часа на 23-ти април.
Участие ще вземат отборите на ДДЛРГ „Пеню и Мария Велкови“ гр. Велико Търново, сборни отбори от Центровете за настаняване от семеен тип от гр. Велико Търново, отборите на SOS детски селища, СУПЦ с. Овча могила и на домовете за деца в гр. Стара Загора, гр. Стражица и  гр. Пордим.
Целта на турнира е да събуди и поддържа интереса на децата към спорта и да осигури допълнителни контакти, които да подпомогнат и активизират процеса на социалното им включване.
Отборите, които ще се състезават в дербито, ще бъдат разделени на три групи - две възрастови групи момчета - 7-13 години, 14-18 години и една група на смесени отбори момичета. В първа възрастова група (момчета) ще се съревновават 4 отбора, във втора възрастова група (момчета) - 5 отбора, в групата на момичетата - също 5 отбора. Очаква се участие в турнира да вземат около 140 деца.
От Община Велико Търново са осигурени купи, медали и плакети за участниците в турнира. Организирани са редица забавления и почерпка. На 24-ти април в 14:00 ще се състои награждаването на победителите, което ще отбележи и финала на събитието.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.