11.05.2016 10:00

Кметът Даниел Панов и министрите на регионалното развитие и земеделието ще участват в бизнес форум за просперитета на регионите

Велико Търново е домакин на бизнес форум, посветен на просперитета на регионите. Събитието ще се състои на 12 май в Ритуалната зала на Общината, с начален час 14,00ч. Участие ще вземат кметът Даниел Панов, министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова и министърът на земеделието Десислава Танева. Сред гостите ще бъдат още изпълнителният директор на Фонда на фондовете Валери Белчев, кметове на общини от региона и България и др.
Организатор е вестник “24 часа”, а основен спонсор е СИБанк. Срещата е част от националната кампания “Региони в растеж”, която включва поредица от публикации и събития - срещи на местната власт с местния бизнес.
Целта на кампанията е да изследва кои са неизползваните ресурси и възможности за стимулиране на местните икономики. Чрез форума властта и бизнесът получават още една възможност да си подадат ръка и да работят заедно за просперитета на регионите. Велико Търново е втората спирка по пътя на кампанията, като дискусията с участието на общински власти, инвеститори, държава и местната общественост ще е посветена на възможностите за развитие на регион Централен Северен (включващ областите Велико Търново, Габрово, Разград, Русе и Силистра.
Въпросите, които ще бъдат обсъдени, са свързани с големите инвестиционни проекти в региона, секторите с най-голям потенциал за растеж, приоритетите на местната власт и нуждите на местния бизнес. Партньори в кампанията са най-голямата работодателска организация КРИБ и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.